Roda JC komt net tekort in spektakelstuk bij NEC

Boyd Reith tijdens NEC-Roda JC © Orange Pictures
Roda JC heeft in het KNVB-bekertoernooi lange tijd knap stand gehouden tegen eredivisionist NEC. Pas in de slotfase pakte de Nijmegenaren de beslissende voorsprong van 5-3.
Ondanks de nederlaag mag Roda terugkijken op een enerverende voetbalavond waarin de club lang standhield.

Stormachtig begin

De start van de wedstrijd was tumultueus. Bij zijn allereerste actie raakte Orhan Dzepar direct geblesseerd, waardoor de ziekenboeg van basisspelers bij Roda overvol begint te raken. Dzepar was amper van het veld of Roda kwam op voorsprong. De eerste voorzet van de wedstrijd was van Enrique Peña Zauner. Sami Ouaissa kopte bij de tweede paal raak. Amper twee minuten later gebeurde hetzelfde aan de overkant. Elayis Tavsan gaf de voorzet en Rober González kopte de 1-1 binnen.

NEC zeer effectief

Voordat Roda er erg in had liep NEC snel uit naar een comfortabele 3-1 voorsprong. Een korte corner werd voorgegeven bij de tweede paal waar maar liefst drie Nijmeegse spelers vrij konden inlopen. Magnus Mattsson was de gelukkige die in de korte hoek mocht binnenkoppen. Twee minuten later was het opnieuw raak. Of de trap van Bart van Rooij een voorzet of een schot op doel was is onduidelijk. Feit is wel dat de lange trap over tweede doelman Loek Hamers in de verre hoek binnenviel voor de 3-1.

Knappe comeback

Ondanks dat Roda voor de eerste keer dit seizoen meerdere doelpunten moest incasseren kwamen de Kerkradenaren nog voor rust sterk terug. Ouaissa maakte zijn tweede van de avond nadat Walid Ould-Chikh de bal knap veroverde. Hij kreeg de bal vervolgens bij Ouaissa die in de lange hoek raak schoot. Kort daarop was centrale verdediger Matisse Didden trefzeker met het hoofd vanuit een corner en zette daarmee de 3-3 ruststand op het bord.

Spanning groot

Het was logisch dat de tweede helft minder doelpunten opleverde, maar spannend bleef het zeker. Zowel Roda JC als NEC bleven naar voren spelen op zoek naar die beslissende goal. Daar maakte NEC steeds meer aanspraak op gedurende de tweede helft. Uitgerekend doelman Hamers die lange tijd een onzekere indruk maakte, stond op het juiste moment op en redde zijn ploeg meermaals. Uiteindelijk werd de druk van NEC steeds groter met de 4-3 tot gevolg in de 80ste minuut. Bas Sibum zette alles op alles door Leroy Been en Saydou Bangura in te brengen en met vier aanvallers te spelen. Dat had niet het gewenste effect, want een afstandsschot van Mees Hoedemakers betekende de 5-3 eindstand.

Leerzame voetbalavond

Een wedstrijd tegen eredivisionist NEC was een mooie test voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Op aanvallend vlak en met de getoonde veerkracht kon Roda goed meekomen. De positionering van de Roda verdedigers bij de tegendoelpunten en het gemis van vaste doelman Koen Bucker bleek uiteindelijk het verschil in het ware voetbalspektakel in Nijmegen.
Aanstaande maandag gaat Roda JC weer verder in de competitie. Roda speelt dan een uitwedstrijd bij FC Eindhoven. Die wedstrijd is te volgen via L1 sportradio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!