Pitlane: Strijd tussen Verstappen en Hamilton op Interlagos

Pitlane over de Grand Prix van Sao Paulo. © L1
Max Verstappen won in het verleden pas één keer de Grand Prix in Brazilië. In 2019 wist hij voor Pierre Gasly en Carlos Sainz als eerste over de streep te komen op het circuit van Interlagos.
Toch is het het Autódromo José Carlos Paceg, zoals het circuit in de buurt van São Paulo officieel heet, al geruime tijd het domein van Mercedes. Van de laatste acht keer dat er geracet werd, won zes keer een Mercedes. Afgelopen jaar kwam George Russell als eerste in de zilverkleurige wagen onder de zwart-wit geblokte vlag door.

Hamilton

Xavier Maassen relativeert dat het vooral te maken heeft met de dominantie die het team van Mercedes een aantal jaren heeft gehad. Op dit moment steekt de auto van Red Bull Racing er met kop en schouders boven uit. "Maar Hamilton is gretig, hij is vooral gretig om zo veel mogelijk punten te scoren om de tweede plek in het coureurskampioenschap van Perez over te nemen", zegt F1-analist Xavier Maassen in deze aflevering van Pitlane.

Weer record

Max Verstappen kan tijdens de Grand Prix van São Paulo de magische grens van 500 racepunten overschrijden. De drievoudig wereldkampioen moet daarvoor in Brazilië nog negen punten toevoegen aan zijn totaal in het coureurskampioenschap. Maar dat is niet het enige record dat hij komend weekend kan vestigen. Ook kan hij zijn eigen record van 16 overwinningen in één seizoen aanscherpen.

Nekspieren

Het circuit van Interlagos is één van de weinige circuits waar de coureurs tegen de klok in rijden. "Het is voor de rijders wel even anders. Ik denk dat de nek wel heel even raar gaat voelen, maar de rijders zijn optimaal getraind en super fit. Maar als je een aantal ronden op een circuit rijdt waar je nekspieren en de G-krachten de andere kant opgaan is het heel even aanpassen", zegt Maassen.

Fantastisch circuit

"Het is een heel mooi circuit. Het ligt op grote hoogte tussen twee grote meren in, vandaar de naam Interlagos. Veel hoogteverschil, een fantastisch circuit met een mooi lang recht stuk. Vanaf bocht twaalf kun je heel lang plankgas rijden tot in bocht één", legt Maassen uit. Het circuit biedt in ieder geval genoeg mogelijkheden om in te halen.

Live

Op zaterdag wordt er om 19:30 uur Nederlandse tijd eerst een sprintrace gereden. De hoofdrace van de Grand Prix van SãoPaulo begint zondag om 18:00 uur. De hoofdrace is dan rechtstreeks te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!