Sam Schröder prima gestart op WK rolstoeltennis

Sam Schröder © Orange Pictures
Rolstoeltennisser Sam Schröder is op de Masters in Barcelona prima begonnen.
De uit Geleen afkomstige tennisser wist zijn eerste drie partijen winnend af te sluiten.

Wereldkampioenschap

In zijn eerste wedstrijd wist hij tijdens het officieuze wereldkampioenschap de Engelsman Lapthorne te verslaan. Ook de Canadese tegenstander Robert Shaw ging met een nederlaag van de baan af. Schröder moest echter in de partij tegen Shaw vol aan de bak. De Limburgse nummer twee van de wereld had drie sets nodig om de wedstrijd te beslissen (6-0, 3-6, 6-0). Vooral in de tweede set maakte Schröder veel onnodige fouten. Echter, in de derde set herpakte hij zich vanaf het begin.

Dubbelspel

In het dubbelspel behaalde Schröder samen met zijn partner Niels Vink een duidelijke overwinning tegen het duo Silva en Masaryk (6-2, 6-0). Het Nederlandse duo kwam geen moment in de problemen.

Wagner

De volgende tegenstander van Schröder in het enkelspel is de ervaren Amerikaan Wagner. Dit is het laatste duel in de groepsfase. Op de Masters in Barcelona komen de beste acht rolstoelspelers ter wereld tegen elkaar uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!