MVV noteert verlies van ruim 1 miljoen euro

Stadion De Geusselt, het stadion van MVV © Orange Pictures
Het boekjaar 2022-2023 levert MVV een verlies op van 1,1 miljoen euro. Het negatieve financiële resultaat heeft te maken met fors toegenomen bedrijfskosten.
Die kosten zitten vooral in huisvesting, trainings- en wedstrijdkosten.

Kosten

Algemeen directeur Laura van Leeuwen geeft toe enigszins geschrokken te zijn, maar kan de verdubbeling van het verlies ten opzichte van een jaar eerder wel verklaren: "Er is geïnvesteerd in het topsportklimaat bij MVV en dat heeft veel meer geld gekost dan verwacht en we dus hadden begroot. De huurkosten zijn omhoog gegaan en dat geldt ook voor de service- en onderhoudskosten. Daarnaast hebben we een nieuwe kledingleverancier en de kosten die daar aan vast hangen zijn hoger uitgevallen. De spelers krijgen ontbijt en lunch op de club, die kosten hadden we eerder ook niet. En ook de kosten voor veiligheid zijn gestegen."

Boete

Dat laatste heeft er mee te maken dat de Maastrichtse club onvoldoende stewards heeft en dus personeel van beveiligingsbedrijven moet inhuren. En door de sportieve successen van afgelopen seizoen, nam de publieke belangstelling toe en was meer personeel in en rond het stadion een must. "Maar", zo licht Van Leeuwen toe, "waren er ook schades bij andere clubs en boetes vanuit de KNVB."
Kijk hier naar het hele interview met Laura van Leeuwen, algemeen directeur van MVV Maastricht

Investeren

"We hebben bewust gekozen om vooruit te investeren", verklaart Van Leeuwen de hoge uitgaven nogmaals. "Omdat we sportief stappen willen zetten. Als we dit niet hadden gedaan, had je binnen de hele organisatie moeten strippen. Het geld dat we nu hebben uitgegeven, moeten we in de toekomst mede via commercie gaan terugverdienen."

Voortbestaan

Belangrijk voor de toekomstige financiële positie van MVV wordt volgens Van Leeuwen het mogelijke meerderheidsbelang van Dutch Soccer Holdings (DSH). Dat is de dochter van de Amerikaanse investeringsmaatschappij World Soccer Holdings die al aandelen in de Maastrichtse club heeft, maar wacht op groen licht van de KNVB om de volgende stap te zetten: "De huidige cijfers zijn niet goed, maar er is geen enkele reden tot paniek als het gaat om het voortbestaan van de club. We hebben de intensieve samenwerking met DSH wél nodig om de volgende stap te kunnen zetten, ook in financieel opzicht."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!