Geen bekerstunt in Heerlerheide

Doelman van Groene Ster Mark Voss © PubliciteitVisie
Op Sportpark Pronsebroek in Heerlerheide heeft Groene Ster met het kleinst mogelijke verschil een nederlaag geleden tegen eredivisionist Vitesse. Een treffer in de 83e minuut van de Arnhemse club zorgde voor de uitschakeling van de Heerlense 3e divisionist.
En dus kon Groene Ster eerdere bekerstunts, zoals de uitschakeling van VVV-Venlo in 2019, niet herhalen.

Start

Op het 'kleine' Heerlense kunstgrasveld (het veld heeft de minimaal vereiste afmetingen) kwam eredivisionist Vitesse met moeite uit de voeten. Groene Ster bleef in de openingsfase overeind en kreeg halverwege de eerste helft via Bjorn Stassen een beste mogelijkheid. De poging van de spits ging over. Een kopbal van Pinto Hamulic net over en een schot van Million Manhoef vlak voor het rustsignaal waren de gevaarlijkste momenten van de Arnhemmers. Na 45+2 minuten zochten de spelers met 0-0 de kleedkamers op.

Lat

Vitesse had het betere van het spel, had ook meer balbezit maar dat leverde weinig gevaar op. Dat veranderde na een uur spelen. De thuisclub ontsnapte aan een achterstand. Eerst redde doelman Mark Voss knap, meteen gevolgd door een poeier op de lat van Manhoef. Dat was uitstel hoewel de hoop nog lang overeind bleef. In de 83e minuut scoorde Vitesse dan toch. Een corner werd binnengekopt door Dominik Oroz.

Einde bekeravontuur

Met nog zeven minuten te spelen en nog eens negen minuten extra tijd zochten beide ploegen naar doelpunten. Die vielen niet meer en dus kwam er een eind aan het bekertoernooi voor Groene Ster.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!