Groene Ster en Jos Op 't Eijnde klaar voor bekerkraker

Een archieffoto van het team van Groene Ster. © Orange Pictures
Het zijn de mooiste avonden voor de liefhebbers van bekervoetbal: als amateurclubs tegen eredivisieclubs spelen. Bij Groene Ster uit het Heerlense stadsdeel Heerlerheide zijn ze ervaringsdeskundige.
Ruim 2500 toeschouwers worden dinsdagavond verwacht op Sportpark Pronsenbroek.

Wensen

En daar komt op veel vlakken nog wel een en ander bij kijken. Als het gaat om de kantine, de faciliteiten voor de televisie-uitzending, de ontvangst van de bezoekende fans of de eisen die tegenstander Vitesse stelt aan bijvoorbeeld de kleedkamers. De ervaren voorzitter Jos Op 't Eijnde is volledig in zijn element op dit soort dagen: "We hebben vorige week een delegatie van Vitesse ontvangen en we hebben hier fraaie en ruime kleedkamers, dus dat komt helemaal goed."

Ervaring

Als amateurclub een eredivisionist ontvangt in het toernooi om de KNVB beker maakt de kleine organisatie met vrijwilligers overuren. Maar bij Groene Ster weten ze van wanten. In de afgelopen jaren kwamen eredivisieclubs als Heerenveen en VVV-Venlo op bezoek in het bekertoernooi. Die laatste club werd zelfs uitgeschakeld, na strafschoppen.

Veld

Vitesse is opnieuw een tegenstander van soortgelijk kaliber, waarbij Phillip Cocu, de coach van de Arnhemmers zich op het clubkanaal al liet ontvallen het veld erg klein te vinden. De kunstgrasmat in Heerlerheide heeft de minimale afmetingen waar een veld aan moet voldoen. Voor profclubs altijd wennen. Misschien dat daar een kansje ligt voor Groene Ster op een stunt, tegen de nummer 15 uit de Eredivisie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!