Fortuna koestert punt: 'Misschien is dit het niveau wel'

Danny Buijs stuurt Fortuna Sittard © Orange Pictures
Bij Fortuna Sittard wisten ze eigenlijk niet goed of blij of teleurgesteld moesten zijn met de 0-0 tegen FC Utrecht.
Uiteindelijk bleef het positieve gevoel van niet verliezen en de nul houden hangen.

Realisme

Want dat was wel al een tijd geleden. En met vier nederlagen op rij en in totaal dertien tegentreffers waren de cijfers van het tussenrapport onvoldoende. De sterke start van het seizoen houdt Fortuna vooralsnog op tien punten uit tien wedstrijd en dus in de middenmoot. Trainer Danny Buijs kijkt realistisch: "We weten dat het seizoen meer is dan alleen het begin van het seizoen en we willen veel en snel en misschien moeten we wel even pas op plaats maken en is dit het niveau waar op dit moment zitten."

Strafschop

Dat heeft ook te maken met de puzzel die Buijs moest leggen als het gaat om de fitheid van de spelers. En om het gebrek aan scorend vermogen. Zijn ploeg scoorde pas acht keer dit seizoen. "En als je dan ook, voor de tweede keer dit seizoen, een strafschop mist dan zijn dat gemiste kansen op extra punten."
Kijk hier naar de interviews met Danny Buijs, Alen Halilovic en Iman Griffith.

Programma

Voor Fortuna Sittard komt er een drukke week aan met twee uitwedstrijden. Woensdag in het bekertoernooi tegen Sparta Nijkerk en volgende week zondag in Zwolle tegen PEC. Beide duels zijn live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!