Donderspeech Sibum zet Roda op scherp

Debutant Lucas Beerten voor Roda JC © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
Het knetterde halverwege de wedstrijd in de kleedkamer van Roda JC. En dat was nodig ook om te kunnen winnen van Jong Ajax. "De trainer werd goed boos en dat kwam binnen in de groep."
Wie dacht dat de koploper in de Keuken Kampioen Divisie wel even over de hekkensluiter heen zou walsen kwam in Kerkrade bedrogen uit. "We moesten vuurwerk in ons gat krijgen en dat lukte", vertelt de Belgische verdediger Lucas Beerten.

Besef

"Het was dik verdiend, maar we maakten het onszelf onnodig moeilijk", kijkt trainer Bas Sibum terug. "Vooral in het slot van de eerste helft, toen werd het gelijk en dan ga je met een klote-gevoel de rust in. We moeten beseffen dat elk moment belangrijk is, dat we het niet kunnen laten vieren. Na de rust heeft de ploeg goed gereageerd, maar om dat zegt meer over het elftal dan over mijn woorden in de rust. Dan geef je mij teveel credits."

Verschil

Pas na rust ging het tempo serieus omhoog, kwamen er échte kansen en zorgde Whalid Ould-Chikh na ruim een uur spelen voor de winnende treffer: 2-1. "Daarna hadden we verder moeten doordrukken, maar dat lukte niet. Het verschil met de eerste helft was dat we toen te veel ruimte weggaven en was er geen druk meer op de bal. En die beloftenteams kunnen dan veel te goed voetballen."

Debuut

Los van de drie punten was Beerten extra blij. De Belgische verdediger, deze zomer overgenomen van KRC Genk, debuteerde in het shirt van Roda JC. "Ik heb genoten."
Kijk hier naar het interview met Lucas Beerten

Programma

Tot slot keek matchwinner Ould-Chikh alvast vooruit: "Voor het vertrouwen is dit goed en dat moeten we meenemen naar de volgende duels." Voor de Kerkradenaren is dat komende dat donderdag als de bekerwedstrijd met NEC op het programma staat. De aftrap in Nijmegen is om 21:00 uur en het duel is live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!