Rosier ontdekt bij Fortuna nieuwe visie op voetbal

Loreintz Rosier (rechts) in het duel met Go Ahead Eagles © Niels van Renen
Hij was afgelopen zomer een van de nieuwkomers bij Fortuna Sittard: Loreintz Rosier. De 25-jarige Fransman kwam afgelopen zomer over van Estoril Praia en heeft inmiddels zijn plek gevonden in de selectie van Danny Buijs.
Rosier stond tot nu toe in bijna alle wedstrijden in de basis en is dus een vaste waarde geworden bij Fortuna.

Cultuur

Zijn overstap van Portugal naar Nederland was een bewuste keuze van de defensieve middenvelder: "Ik keek er naar uit om ander voetbal en een andere cultuur te leren kenen. De visie op voetbal verandert dus compleet en daarom is het goed om dit ervaren." Niet alleen in het voetbal ontdekt Rosier nu nieuwe dingen. Hij heeft ook al kennisgemaakt met het Limburgse leven en hij heeft al een favoriet restaurant:

FC Utrecht

Zaterdagavond speelt Fortuna Sittard de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Na vier nederlagen op rij wil de ploeg van Danny Buijs weer winnen. Na een periode met lastigere tegenstanders (AZ, FC Twente en PSV) wacht nu een fase met op papier gelijkwaardigere tegenstanders. Te beginnen met FC Utrecht, dat afgelopen zondag met 4-3 won van Ajax. "We moeten meer energie geven dan zij, want dat is de sleutel naar succes om de winst te pakken."

Live

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht is zaterdagavond vanaf 21:00 uur te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!