Vollering over Tour in Limburg: 'Heel blij met die etappe'

Demi Vollering (centraal) tijdens de presentatie van het Tour-parcours in Parijs © A.S.O./Maxime Delobel
Wielrenster Demi Vollering van de Limburgse formatie SD Worx is er blij mee dat de Tour de France Femmes volgend jaar ook het Limburgse Heuvelland aandoet. "Ik heb er goede herinneringen aan."
De Belgische Lotte Kopecky heeft ook goede herinneringen aan onze provincie. Ze won dit jaar nog de etappe van de Simac Ladies Tour in Valkenburg. Toch vindt de renster van SD Worx het een beetje dubbel dat de Tour in Nederland start. Ze ziet het liefste dat de Tour zoveel mogelijk in Frankrijk wordt verreden.

Bijzondere editie

Daar zal Demi Vollering toch wel wat anders over denken. Voor haar is het namelijk een bijzondere editie. De eerste twee dagen van de Tour rijdt het peloton namelijk in Rotterdam en ook Den Haag en Dordrecht worden aangedaan, de streek waar Vollering vandaan komt. De etappe rondom Valkenburg is dan weer bijzonder omdat haar ploeg SD Worx uit Limburg komt en ze al eerder de Amstel Gold Race won. "Ik word gewoon heel erg enthousiast van dit parcours. Het wordt een speciale Tour en ik denk dat ze hem niet mooier hadden kunnen maken voor mij."
Bekijk de interviews met Demi Vollering en Lotte Kopecky in Parijs:

Alpe d'Huez

Na de koersdagen in Nederland volgen een aantal heuvelritten door België en Frankrijk op weg naar de Alpen waar het slotweekend van de Tour de France Femmes zal plaatsvinden. Het spektakelstuk is de laatste etappe op zondag 18 augustus met de Col du Glandon en de slotklim naar de 'Nederlandse berg' Alpe d'Huez.

Rijen dik

Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs noemt het "schitterend" dat de Tour volgend jaar naar Limburg komt. Hij verwacht veel drukte langs het parcours. "Ik ben twee jaar geleden bij de Tour de France Femmes gaan kijken en ik stond echt versteld dat twee uur voordat de rensters langskwamen het soms twee, drie rijen dik stond. Ik vermoed hier in Nederland dat we dezelfde taferelen krijgen als bij de mannentour en ik denk écht dat dit gaat leven."
Bekijk de volledige analyse van Raymond Kerckhoffs over de Tour in Valkenburg en de rest van het parcours:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!