Verdedigster Janssen haakt geblesseerd af bij Oranje

Dominique Janssen © Orange Pictures
Bondscoach Andries Jonker kan in de komende interlands van Oranje tegen Schotland niet beschikken over verdedigster Dominique Janssen.
Vrijdag en volgende week dinsdag staan de Nations League-wedstrijden tegen Schotland op het programma.

Strafschop

De 104-voudig international uit Horst liep zondag een spierblessure op bij Wolfsburg en kan twee tot drie weken niet voetballen, meldt haar club. Janssen (28) benutte zondag nog een strafschop namens Wolfsburg in de topper tegen Hoffenheim (2-2). Een paar minuten later moest de verdedigster zich laten vervangen.

Basisplaats

Janssen stond de afgelopen twee interlands in de basis en was ook op het WK belangrijk in het centrum van de verdediging. Jonker moest na het WK al op zoek naar een vervangster van de gestopte Stefanie van der Gragt en ziet nu weer een centrale verdedigster afhaken. De bondscoach roept vooralsnog geen vervangster op.
Jonker gaf vanuit Zeist aan dat hij had overwogen Aniek Nouwen als vervangster op te roepen, maar hij wil ook graag dat de verdedigster bij Jong Oranje wedstrijdritme opdoet. Bij Chelsea komt de 43-voudig international niet veel aan spelen toe. Vanwege een tegenvallend WK passeerde Jonker de 24-jarige Nouwen vorige maand al voor de interlands tegen België (2-1-verlies) en tegen Engeland (2-1-winst).

Medische testen

De kans is nog wel aanwezig dat Janssen toch nog aansluit bij Oranje. Ze komt vrijdag naar Nijmegen, waar Oranje het dan opneemt tegen Schotland, om zich te laten testen door de medische staf. Mocht de blessure het toelaten, neemt Jonker de speelster mogelijk alsnog op in zijn selectie voor het duel in Schotland. Haar club Wolfsburg gaat dus uit van een langere herstelperiode.
Oranje heeft na twee wedstrijden 3 punten in de Nations League. De beste in de poule van vier landen houdt kans op deelname aan de Olympische Spelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!