Von Berswordt via Watersley naar wielerploeg Jumbo-Visma

Sophie von Berswordt © Orange Pictures
Sophie von Berswordt rijdt volgend seizoen voor de wielerploeg van Team Jumbo-Visma.
De in Sittard woonachtige wielrenster stapt per 1 januari 2024 over van het Watersley R&D Road Team.

Mountainbike

De 27-jarige Von Berswordt reed in 2017 haar eerste mountainbikewedstrijden op wereldbekerniveau. In 2018 werd ze zesde op het WK mountainbiken. In de jaren erna nam ze deel aan alle Europese- en wereldkampioenschappen. Tot deelname aan de Olympische Spelen kwam het net niet. De atlete besloot daarop om zich wat breder te oriënteren. “Ik begon me af te vragen wat er nog meer te beleven is in de wielersport”, vertelt Von Berswordt. “Dus toen ik de kans kreeg om af en toe ook een wegwedstrijd te rijden met het Watersley R&D Road Team greep ik die met beide handen aan", laat ze op de site van haar nieuwe ploeg weten.

Zelfvertrouwen

Von Berswordt denkt haar voordeel te kunnen doen met haar achtergrond als mountainbikester. “Dankzij het mountainbiken heb ik een goede beheersing over mijn fiets. Hierdoor kan ik mij al redelijk goed handhaven in het peloton. Dat geeft zelfvertrouwen. Al realiseer ik me ook dat ik nog veel moet leren, hoor. Het zal zeker wennen zijn om te koersen in het profpeloton.”

Amstel Gold Race

Von Berswordt kijkt er al naar uit om vooral in de zwaarder voorjaarskoersen te mogen starten. “De Amstel Gold Race, Waalse Pijl, maar ook Strade Bianche; of die ook echt zwaarder zijn, moet ik ervaren. Op korte termijn focus ik me vooral op het sterker worden en ervaring opdoen. Volgend jaar om deze tijd wil ik mijn exacte doelen haarscherp hebben.”

Eva van Agt

Met de ondertekening van het tweejarige contract is Von Berswordt de tweede Limburgse renster bij Team Jumbo-Visma. De in Maastricht woonachtige Eva van Agt staat al sinds dit seizoen onder contract bij de Nederlandse World Tourploeg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!