Ook remproblemen remmen Verstappen niet af: 'Het was krap'

Max Verstappen stapt uit de Red Bull, ditmaal gehuld in een speciale Amerikaanse livery. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen bereikte zondag in de Grand Prix van de Verenigde Staten de prachtige mijlpaal van vijftig grand prix-zeges. De Limburger moest daarvoor alles uit de kast trekken, zo bekende hij ook zelf na afloop.
"Het was aan het eind erg krap", zegt hij over de twee seconden marge die hij overhield ten opzichte van nummer twee Lewis Hamilton, die later nog gediskwalificeerd zou worden. "Ook met alle achterblijvers die we voorbij moesten. Dat maakte het lastig."

Vlekkeloos

Want waar Verstappen en Red Bull het seizoen domineren, waren het misschien wel Hamilton en zijn geüpgradede Mercedes-bolide die de meeste indruk maakten. De Brit was daar zelf ook gelukkig mee, ook al ging opnieuw Verstappen met de racewinst aan de haal. "Je moet hen ook feliciteren", aldus de lovende Hamilton. "Ze zijn het hele jaar al dominant en vlekkeloos."

Remmen

Dat kon zondag niet gezegd worden van de remmen van de Red Bull. "Daar heb ik het de hele race lastig mee gehad", vertelde Verstappen na de race. "Je wil niet de banden aan gort rijden, maar ik had zoals gezegd heel veel moeite met het remmen. Het was zoeken naar een middenweg."

Trots

Die middenweg werd in een aantrekkelijke race klaarblijkelijk dan toch gevonden door de drievoudig wereldkampioen, die het op de boordradio wel enkele keren aan de stok had met zijn race-engineer. Die frustratie maakte na de finish plaats voor trots: racezege nummer vijftien van het seizoen en nummer vijftig van zijn carrière was immers een feit.
"Het is ongelofelijk, ook om dat hier te doen", glunderde Verstappen, die voor het derde jaar op rij de sterkste was in Texas. "Ik ben natuurlijk erg trots. En we gaan proberen deze lijn door te trekken."

Mexico

Dat kan volgende week al: dan strijkt de Formule 1 neer in het thuisland van de teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez. De Grand Prix van Mexico staat dan op de rol.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!