Flitsend begin van 2e helft bezorgt VVV winst in Den Bosch

Martijn Berden heeft VVV op voorsprong gebracht © Orange Pictures (Archief)
VVV Venlo heeft de drie punten gepakt in en tegen Den Bosch. Na 45 minuten keek de ploeg van trainer Rick Kruys nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar meteen in het begin van de 2e helft boog VVV die achterstand om in een 2-1 overwinning.
Michalis Kosidis keerde weer terug in de basis na zijn uitstapje bij het Grieks elftal onder 21. Magnus Kaastrup speelde als linksbuiten omdat Soulyman Allouch gedisciplineerd geschorst is. Martijn Berden kreeg zijn kans in de basis als rechtsbuiten. De geschorste routinier Roel Janssen werd vervangen door Dylan Timber.

Achterstand

VVV-doelman Jan de Boer moest meteen in actie komen. Bij de eerste gevaarlijke momenten redde De Boer. Maar bij de derde kans van Den Bosch was hij kansloos Het geplaatst schot van Ilias Boumassaoudi zette VVV op achterstand, 1-0 (14'). in de 26e minuut was VVV via een schot van Kousidis gevaarlijk, maar dat ging net over. Vlak voor rust gaf Berden de bal op Joep Kluskens, zijn schot van afstand werd geblokt. Zo bleef het bij die 1-0 stand.

Thee

Wat er in de thee zat of wat trainer Rick Kruys gezegd heeft tegen zijn spelers is nog een vraag. Maar VVV overdonderde Den Bosch in de eerste minuten na rust. Een vrije trap werd verlengd door Kaastrup, Dylan Timber haalde uit en knalde de bal in de driehoek, 1-1 (47'). Het gejuich was nog niet verstomd of VVV scoorde opnieuw. Uit een scherpe hoek knalde Martijn Berden de bal hoog in het doel, 1-2.

Stilgelegd

In de 67e minuut kreeg Den Bosch-speler Gedeon Zelalem rood na een charge op VVV'er Levi Smans. De thuisploeg moest dus met tien man verder. De Venlonaren hadden het met 'een man meer' niet makkelijk tegen de Bosschenaren. Het kwam moeilijk onder de druk uit van de thuisploeg. Zelf creërde het nog maar weinig. Maar ook in de extra 5 minuten bleef VVV overeind en pakte de drie punten.

Weer uit

Zo herstelt VVV zich goed na twee verliespartijen en na het verdienstelijke gelijkspel tegen koploper Roda JC afgelopen zondag, nu tegen FC Den Bosch met de volle winst. Voorlopig staat de Venlose ploeg op de vijfde plaats met 18 uit 11.
VVV speelt ook de volgende wedstrijd uit. Op vrijdag 27 oktober gaat de Venlose ploeg naar ADO Den Haag. Vier dagen later staat de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen in de eerste ronde van de KNVB-beker op het affiche.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!