Roda JC met prijzen, maar gehavend naar KKD-kraker

Roda JC-trainer Bas Sibum © Orange Pictures
Roda JC mist in de topper met Willem II, zaterdagavond om 20:00 uur in Kerkrade, het geblesseerde duo Rodney Kongolo en Teun Bijleveld.
Wat beide spelers exact hebben is niet bekend. Wel werd vrijdagavond duidelijk dat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie flink in de prijzen is gevallen tijdens de eerste periode.

Prijzen

Want behalve dat het elftal het bronzen schild en daarmee de periodetitel won, werden ook drie individuele prijzen in de wacht gesleept. Walid Ould-Chikh werd uitgeroepen tot beste speler, Koen Bucker tot beste doelman en trainer Bas Sibum tot beste coach.

Kongolo

Wel is duidelijk dat Kongolo zijn derde wedstrijd op rij gaat missen. Hij haakte de eerste keer af tijdens de warming-up voor het duel met Jong AZ en ook vorige week ontbrak de middenvelder op het appèl in de ontmoeting met VVV-Venlo. In beide wedstrijden was Orhan Džepar zijn vervanger en dat zou ook tegen Willem II de meest voor de hand liggende optie zijn.
Roda JC-aanvoerder Rodney Kongolo mist ook topper tegen Willem II © Orange Pictures

Krasniqi

De afwezigheid van linksback Bijleveld is nieuw en hij wordt vervangen door Laurit Krasniqi, die dit seizoen pas vijf minuten in actie kwam in het eerste elftal. Uit tegen ADO Den Haag. Voor trainer Bas Sibum is er geen twijfel om Krasniqi op te stellen; "Hij traint geweldig, zit al het hele seizoen bij de groep, weet wat er wordt gevraagd en speelt goed in de wedstrijden met de reserves."
Krasniqi wordt dit seizoen gehuurd van FC Antwerp. Bij de landskampioen uit België was het uitzicht op speelminuten voor de Kosovaar minimaal. Sibum is overtuigd dat de linker verdediger er zal staan tegen Willem II: "Hij is energiek, wil graag vooruit en is fel in de duels. Een echte kuitenbijter."
Blessure houdt Roda JC'er Teun Bijleveld uit de ploeg © Orange Pictures

Rendement

Hoe dan ook is de afwezigheid van Bijleveld een aderlating voor de ploeg van Sibum. De tot back omgeturnde middenvelder is bezig aan een sterk seizoen en zorgt in het elftal van de koploper voor veel voetballend vermogen van achteruit. Wat Sibum betreft veranderd dat niet nu hij noodgedwongen moet wisselen. Over de tegenstander is Sibum kort en bondig: "Willem II is een ervaren ploeg, zowel op Eredivisie als Keuken Kampioen Divisie niveau. Ze hebben een goede ploeg met een brede selectie", analyseert de trainer de tegenstander van zaterdag. Blikvanger en ook voorbeeld van de mogelijkheden bij de Tilburgers is Jeremy Bokila. Hij kwam in de laatste drie duels 75 minuten in actie, telkens als invaller en zijn rendement is met vijf treffers hoog.

Topper

Maar Sibum kijkt vooral ook naar zijn eigen ploeg en verheugt zich op het spelen van een topwedstrijd. "Toppers zijn altijd aparte wedstrijden. En vooral ook mooi. Wij moeten ons eigen spel spelen en zorgvuldig omspringen met de kansen."
Het duel tussen Roda JC en Willem II is zaterdagavond live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!