Gratis met de trein bij aankoop EK-kaartje

Het Nederlands elftal is nog altijd niet zeker van deelname aan het EK. © ANP
Supporters die een kaartje hebben voor een wedstrijd op het EK, komende zomer in Duitsland, kunnen gratis reizen met de trein, bus, tram en metro. Dat is de UEFA donderdag overeengekomen met de vereniging van Duitse transportbedrijven VDV.
Supporters kunnen vanaf 06:00 uur 's ochtends op de wedstrijddag tot 18:00 uur de dag erna gratis reizen.

Speelsteden

Het EK voetbal in Duitsland kent komende zomer tien speelsteden. Een aantal daarvan liggen op steenworp afstand van de Limburgse grens. Zo zijn speelsteden als Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen vrij gemakkelijk te bereiken met de trein. Waar supporters rekening mee moeten houden is dat deze regeling alleen geldt voor regionaal vervoer en dus niet voor de ICE.

Venlo

Wie met een kaartje naar een van die steden wil reizen hoeft, bij vertrek vanaf Venlo, dus geen extra treinkaartje te betalen. Dit omdat er vanuit Venlo een Duitse regionale trein vertrekt richting Hamm. Die trein stopt onder meer in Düsseldorf.

Duurzaamheid

Toernooidirecteur Philip Lahm reageert tevreden op de site van de Duitse voetbalbond. "Het onderwerp duurzaamheid staat bovenaan de agenda van EURO 2024 en zet nieuwe accenten voor toekomstige grote sportevenementen. Door onze samenwerking met Duitse transportbedrijven zorgen we ervoor dat de overgrote meerderheid van de toeschouwers op een milieuvriendelijke en veilige manier met de bus en trein kan reizen."
Het EK 2024 begint op vrijdag 14 juni in München.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!