Vier Limburgers geselecteerd voor EK judo -23 jaar

Afbeelding ter illustratie © L1
Het Nederlands team voor jonge judoka's onder de 23 jaar bestaat voor een groot deel uit Limburgse sporters. Mark van Dijk uit Egchel, Bart Weling uit Kerkrade, Joës Schell uit Grubbenvorst en Jules Blom uit Maastricht zijn geselecteerd voor het EK in het Duitse Potsdam.
Ook Paulien Sweers is opgenomen in de selectie, de Brabantse traint bij Judoclub Hercules in Echt. Zij werd in september nog Europees kampioen junioren in de klasse boven de 78 kilogram.

Kwalificatie

De snelle Bart Weling komt uit in de klasse tot 60 kilogram en verdiende zijn selectie aan zijn zilveren medaille op de Europacup in Malaga vorige week. Jules Blom komt uit in de klasse boven de 100 kilogram en wist al langer dat hij zich had gekwalificeerd voor het EK door zijn goede internationale resultaten. Mark van Dijk, uitkomend in de klasse tot 90 kilogram, pakte deze zomer nog brons op de Universiade in China en Joës Schell pakte brons op het WK junioren in Portugal begin deze maand.
Het EK is van 17 t/m 19 november in Potsdam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!