Leuchter helpt Ajax naar groepsfase Champions League

Leuchter scoorde in twee wedstrijden tegen FC Zürich vijf keer. © Orange Pictures
De voetbalsters van Ajax hebben zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Door twee doelpunten van Romée Leuchter werd er thuis met 2-0 gewonnen van FC Zürich.
Ajax won vorige week in Zwitserland al met 6-0.

Vrije trap

Leuchter opende op sportpark De Toekomst in de 73e minuut de score uit een vrije trap. Keepster Noemi Benz van Zürich ging daarbij in de fout door de bal achter de doellijn te laten vallen. Kort daarna kon de Heerlense Leuchter, die in de uitwedstrijd al drie keer trefzeker was, simpel de tweede treffer van Ajax in het doel schuiven.

Primeur

Het is voor het eerst dat Ajax, sinds de nieuwe opzet in 2021, de groepsfase van de Champions League bereikt. Vorig seizoen strandden de Amsterdammers in de voorronde nog tegen Arsenal.

Verliezend finalist

De meest opvallende ploeg die vrijdag tijdens de loting niet in de koker zal verdwijnen is VfL Wolfsburg. De ploeg van Lynn Wilms en Dominique Janssen was vorig jaar nog verliezend finalist. Dit jaar was Paris FC in de voorronde te sterk. Wolfsburg verloor woensdag thuis met 2-0. Janssen mistte ook nog eens een penalty. Vorige week werd er nog met 3-3 gelijkgespeeld in Parijs.

FC Twente

Kim Everaerts uit Horst mist met FC Twente ook het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg uit Enschede verloor thuis met 1-2 van het Zweedse BK Häcken. Na de 2-2 vorige week in Zweden trekt FC Twente dus aan het kortste eind.

Martens

Lieke Martens is dit seizoen ook te bewonderen in de groepsfase van de Champions League. Met haar ploeg Paris Saint-Germain was ze te sterk voor Manchester United (3-1). Martens drukte met twee doelpunten haar stempel op de wedstrijd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!