Ruben van Bommel geeft assist in duel Jong Oranje

Ruben van Bommel © Orange Pictures
Jong Oranje is nog steeds ongeslagen in de kwalificatiereeks voor het EK in 2025. De ploeg van trainer Michael Reiziger had geen enkele moeite met Jong Gibraltar en won in het uitduel met 5-0. Ruben van Bommel speelde de hele wedstrijd mee en gaf de assist bij de 0-4.
Met de rust stond het al 3-0 voor Nederland.

Openingstreffer

In de 12e minuut maakte Ajax-middenvelder Kenneth Taylor de openingstreffer. Hij kopte simpel raak na een goede voorzet van Million Manhoef. Precies een minuut later werd de voorsprong al verdubbeld. De 16-jarige Noah Ohio tikte raak na aangeven van Myron van Brederode, die tien minuten voor rust zelf verantwoordelijk was voor de 3-0.

Assist Van Bommel

Ook na rust hoefde Jong Oranje niets te vrezen van de leeftijdsgenoten uit Gibraltar. Nederland zette nog enkele keren aan en dat resulteerde in de vierde treffer door aanvoerder Devyne Rensch. De assist kwam van Van Bommel. Manhoef maakte er daarna snel 5-0 van en bepaalde zo de einduitslag.

EK

Jong Oranje staat met 12 punten uit 4 wedstrijden ruim bovenaan in groep C, gevolgd door Jong Zweden en Jong Georgië met allebei 7 punten. Het EK is over twee jaar in Slowakije.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!