Janssen, Martens en Wilms opnieuw bij Oranjeselectie

Dominique Janssen © Orange Pictures
Dominique Janssen, Lieke Martens en Lynn Wilms zijn door bondscoach Andries Jonker geselecteerd voor de Nations Leagueduels van Nederland tegen Schotland.
De Limburgse vrouwen maken deel uit van de 24-koppige selectie. De opvallendste naam in die selectie is van Vivianne Miedema. Zij keert na 13 maanden terug bij Oranje na een kruisbandblessure.

Geen verrassing

Dat Janssen, Martens en Wilms geselecteerd zijn door bondscoach Jonker is geen verrassing. De drie Limburgers spelen elke week bij hun club en maken normaalgesproken altijd deel uit van de Oranjeselectie.

Leuchter

Romée Leuchter heeft de selectie niet gehaald. De speelster uit Schinveld scoorde de afgelopen weken er op los en maakte afgelopen woensdag nog drie doelpunten in een Champions Leagueduel van haar club Ajax met FC Zürich, maar zij moet het doen met een plek bij Jong Oranje. De terugkeer van Miedema heeft er voor gezorgd dat Jonker meer keuze heeft voor de spitspositie. Naast Miedema zijn er nog drie speelsters in de selectie die als spits kunnen spelen: Lineth Beerensteyn, Renate Jansen en Katja Snoeijs.

Nations League

Oranje speelt eind oktober twee keer tegen Schotland voor de Nations League. Op vrijdag 27 oktober is de thuiswedstrijd in Nijmegen en op dinsdag 31 oktober is het uitduel op Hampden Park in Glasgow. De Oranjeleeuwinnen zijn in de Nations League verder ingedeeld met België en Engeland. Alleen de nummer 1 van iedere poule gaat door naar het finaletoernooi én maakt kans op een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. Na twee wedstrijden staat België bovenaan met vier punten gevolgd door Nederland en Engeland met drie punten. Schotland heeft één punt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!