Bondscoach Van Waveren naar wielerploeg Watersley

Wielrennen op Watersley (archief) © Orange Pictures
Jelmer van Waveren gaat per 1 november aan de slag als bij de wielerploeg van Watersley R+D Cycling Team. Van Waveren zegt daarmee zijn baan als bondscoach van de triatlonploeg op.
Bij de Limburgse wielerploeg wordt hij zowel bij de mannen als de vrouwen verantwoordelijk voor de opleidingsploegen.

Nationaal Trainingscentrum

Van Waveren begon zijn loopbaan bij de Nederlandse Triathlon Bond in 2016 als talentcoach bij het regionaal talentencentrum in Alkmaar en als assistent van Bas de Bruin bij de paralympische selectie. In 2019 maakte hij de overstap naar het nationaal trainingscentrum in Sittard.

Zware omstandigheden

Van Waveren moest bij de triatlon onder moeilijke omstandigheden wereken. Na het rapport van een onafhankelijke onderzoekscommissie, waarin een onvoldoende sociale veiligheid werd vastgesteld binnen het topsportprogramma, werd Van Waverem in 2022 bondscoach.

Nieuwe uitdaging

Na acht jaar voor de NTB te hebben gewerkt, is Van Waveren toe aan een nieuwe uitdaging. "Mijn tijd bij de NTB was heel leuk en heel erg leerzaam. Maar als je met ambitieuze sporters werkt, vind ik dat je bereid moet zijn om iedere dag weer vol gas te geven. Toen ik voelde dat dat niet meer voor de volle 100 procent lukte, wist ik dat ik toe was aan een nieuwe stap."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!