Straf MVV-fans blijft gehandhaafd: niet naar Jong Utrecht

MVV fans niet bij uitwedstrijd © Orange Pictures
MVV mag geen supporters meenemen naar het uitduel met Jong FC Utrecht, op 30 oktober. Dat heeft de KNVB bepaald.
Hoewel de club beroep aantekende tegen een eerder uitgesproken voorwaardelijke straf, heeft de voetbalbond dit omgezet naar een onvoorwaardelijke straf.

Vuurwerk

Aanleiding van de eerste sanctie waren incidenten tijdens de play-off wedstrijd tegen NAC Breda, aan het eind van vorig seizoen. Omdat er in september tijdens Willem II - MVV vuurwerk werd afgestoken vanuit het bezoekersvak, is de KNVB streng en moet de Maastrichtse aanhang thuisblijven.

Geen publiek

Ook voor thuiswedstrijden staat de boel op scherp en is er nog één voorwaardelijke straf van kracht. Bij nieuwe incidenten in De Geusselt zal ook die sanctie worden omgezet en wel naar een thuiswedstrijd zonder publiek. Dat is voor MVV volledig onwenselijk en de club roept de eigen aanhang dan ook op zich te gedragen: "We vragen jullie met klem, om ons te steunen op een manier waardoor we niet geconfronteerd worden met een wedstrijd zonder publiek. Buiten het missen van de sfeer in een kolkende Geusselt zou dit ook financieel een aderlating zijn!"
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!