Lions en Bevo boeken thuiszeges in BENE-League

Jasper Adams van Lions in het duel met Houten © PubliciteitVisie
De handballers van Kembit-Lions en Herpertz/Bevo hebben in de BENE-League allebei een thuiszege geboekt.
In de Eredivisie bij de vrouwen won Handbal Groot Venlo opnieuw en ging Vlug & Lenig onderuit in Eindhoven.

Verrassing

Lions had een lastige avond in Sittard-Geleen tegen Houten, dat sinds dit seizoen uitkomt in de Eredivisie. Bij rust stond de ploeg van Fred Michielsen verrassend op achterstand: 17-18. Na rust liet Lions alsnog zien te sterk te zijn voor Houten. Uiteindelijk stond er een duidelijke eindstand van 36-27 op het scorebord.

Middenmoot

In Panningen boekt Bevo de derde overwinning van het seizoen. In Sporthal De Heuf stond het 13-10 bij rust voor de ploeg van Hans van Dijk. Na rust wist Bevo die voorsprong vast te houden en nog verder uit te breiden: 28-22. In de stand staat Lions samen met Volendam bovenaan met elf punten. Bevo heeft door de overwinning de aansluiting gevonden bij de brede middenmoot. De ploeg uit Panningen staat zesde met zes punten.

Belangrijk duel

In de Eredivisie voor vrouwen wachtte voor Handbal Groot Venlo een belangrijk duel tegen nummer drie Kwiek. In Raalte had de ploeg van Robin Gielen weinig moeite met de thuisploeg. Bij rust stond het al 11-20 en het verschil liep in de tweede helft verder op naar 23-32. Opnieuw een eenvoudige zege voor Handbal Groot Venlo dat nog zonder puntverlies is in de Eredivisie.

Eindhoven

Vlug & Lenig uit Geleen was de enige Limburgse ploeg die niet won. In Eindhoven creëerde de thuisploeg aan het eind van de eerste helft het eerste gaatje. Bij rust stond het 18-16 voor PSV. Na rust liep het verschil al snel op naar negen punten in het voordeel van de Eindhovenaren. V&L verkleinde het gat nog wel, maar verloor uiteindelijk met 36-31.
In de stand staat Handbal Groot Venlo samen met VOC bovenaan met twaalf punten. Vlug & Lenig staat voorlaatste met twee punten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!