Media vol lof over Verstappen: 'Kijkt Cruijff in de ogen'

Red Bull viert de wereldtitel van Max Verstappen © Red Bull Content Pool
De zondagkranten en nieuwswebsites besteden zaterdagavond en zondag uitgebreid aandacht aan de derde wereldtitel van Max Verstappen.
We zetten er een aantal op een rijtje:

Fanschare

In eigen land kopt De Telegraaf op de website: "Wat een prestatie!" Formule 1-volger Erik van Haren staat stil bij hetgeen Verstappen los heeft gemaakt in Nederland: "En niet eventjes, maar al jarenlang. Feitelijk staat dat los van zijn wereldtitels. Vergeet niet welke fanschare hij al voor zijn grote successen heeft opgebouwd en hoe hij zijn naam in recordtempo heeft gevestigd in de Formule 1", aldus De Telegraaf.

Hattrick

Bij de Limburger ook veel aandacht voor Verstappen. Op de voorpagina van de zondagseditie staat Verstappen met drie vingers in de lucht. "Hattrick!" staat erbij. Ze staan stil bij het feit dat Verstappen nooit op normale wijze de wereldtitel pakt. "Na de controversiële titel in 2021 en de 'titel van de verwarring in 2022' was er gisteren de 'sprintracetitel'."

Lauda en Senna

In het buitenland ook veel aandacht voor Verstappen. La Gazetta dello Sport staat stil bij het feit dat Verstappen in een rijtje komt met coureurs die ook drie wereldtitels hebben veroverd. "Verstappen is wereldkampioen! Hij bereikt de mythische Lauda en Senna." Ze kijken ook al vooruit naar de hoofdrace van zondagavond. "Hij zal zijn wereldtitel proberen te vieren door de bovenste trede van het podium te bereiken. Zoals het de groten betaamt."

Perfectie

De bekende Franse sportkrant L'Équipe heeft een uitzinnige foto van Verstappen op de voorpagina staan met daarbij 'Triple Max', wat uiteraard verwijst naar de derde wereldtitel van Verstappen. Ze spreken verder van een "wonderbaarlijk traject van de 26-jarige Nederlandse coureur". Daarnaast is Alain Prost, viervoudig wereldkampioen, in de krant vol lof over Verstappen: "Wat hem in mijn ogen nog sterker maakt, is de manier waarop hij heeft geleerd één te worden met zijn auto en zijn team. Het is een geweldig geheel dat dagelijks naar perfectie streeft."

Johan Cruijff

Het Spaanse Marca trekt een vergelijking tussen Johan Cruijff en Max Verstappen: "Verstappen kijkt Cruijff al in de ogen." Volgens Marca is Verstappen "de belangrijkste Nederlandse atleet van deze eeuw." Volgens The Guardian in Engeland herschrijft Max Verstappen de regels van Formule 1-dominatie op weg naar de derde titel.

Schumacher

Volgens de Duitse krant BILD "liet Verstappen het hele seizoen zien waarom hij momenteel de beste coureur is in de koningsklasse van de autosport". Verder staan zij stil bij het feit dat Verstappen met nog zes races te gaan, al wereldkampioen is. "Het feit dat hij met nog zes raceweekends te gaan de titel veiligstelde, is historisch. De enige coureur die dit ook wist te bereiken is niemand minder dan Michael Schumacher in 2002."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!