Becking pakt in Eijsden zijn derde nationale titel MTB

Hans Becking komt in Eijsden solo over de streep. © George Deswijzen
Hans Becking heeft zich tijdens de Bart Brentjens Challenge tot Nederlands kampioen mountainbike op het onderdeel marathon gekroond.
De 37-jarige mountainbiker kwam na 90 kilometer in Eijsden solo over de streep. Voormalig Nederlands wegkampioen Pascal Eenkhoorn won de sprint van de achtervolgende groep. Tim Smeenge werd derde.

Geen sprint

In de slotfase was Becking tijdens een beklimming uit de kopgroep ontsnapt. Becking besefte dat hij alleen in Eijsden moest aankomen om aanspraak op zijn derde nationale titel te maken. "Als het op een sprint van de kopgroep aankomt, ben ik niet de beste. Ik weet dat Pascal Eenkhoorn een gigantische motor heeft op die vlakke stukken en ook de andere jonge renners zijn heel erg sterk. Ik ben blij dat het op deze manier gelukt is", vertelde een opgeluchte Becking na aankomst.
In 2019 pakte Becking ook al de Nederlandse titel tijdens de Bart Brentjens Challenge. In 2012 werd hij in Steenwijk Nederlands kampioen op het onderdeel Cross Country.
Sophie van Berswordt op weg naar de Nederlandse titel. © George Deswijzen

Sophie van Berswordt

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de in Sittard woonachtige Sophie van Berswordt. Zij versloeg in een sprint medekoploopster Rosa van Doorn. De derde plek op het podium was ook voor een Limburgse. Diede Diederiks uit Maastricht beloonde haar sterke rijden met een bronzen medaille. Van Berswordt rijdt voor het Limburgse Watersley R&D Cycling Team. De 27-jarige mountainbikster is sinds kort ook woonachtig op het Sittardse sportcentrum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!