Twee Limburgse judomedailles op WK junioren

Lieke Derks, trainer Graat Weber en Joës Schell © Privé archief
Lieke Derks uit Belfeld ging voor de wereldtitel in Portugal maar moest genoegen nemen met zilver. Joës Schell maakte het Limburgse feestje compleet en won brons op het WK junioren in Odivelas.
In totaal pakte de Nederlandse ploeg op het WK voor judoka's onder de 21 jaar drie medailles, behalve Derks en Schell won Julie Beurskens brons in de klasse tot 57 kilogram.

Zilver Lieke

Derks die uitkomt in de klasse tot 78 kg werd een paar weken geleden nog Europees kampioen en had haar zinnen gezet op de 'dubbel' om haar juniorentijd goed af te sluiten. Ze begon voortvarend: in haar eerste partij had ze bijvoorbeeld maar 43 seconden nodig voor een ippon. De 20-jarige Belfeldse vloog door het schema heen totdat ze in de finale stuitte op de Koreaanse Minju Kim. Met twee waza-ari's verwees zij Derks naar het zilver.

Brons Joës

In de klasse tot 100 kilogram begon Joës Schell ook zeer sterk in Portugal met twee keer winst in zijn eerste twee partijen. In de kwartfinale verwees de Japanse Dota Arai, Schell met twee waza-ari's naar de herkansingen. Daar knokte hij zich naar de strijd om het brons en versloeg hij de Italiaanse Carletti, de huidig Europees kampioen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!