Jos Verstappen: drie titels gaat onze droom ver te boven

Jos Verstappen in gesprek met Max eerder dit seizoen © Red Bull Content Pool
Terwijl Max Verstappen zijn eerste felicitaties in ontvangst nam na het behalen van zijn derde wereldtitel, waren teamgenoten en vader Jos vol lof over de Limburger.
Jos Verstappen begeleidde zijn zoon jarenlang op weg naar de Formule 1.

Droom

Hij was aanwezig bij de kampioensrace van Max in Qatar en was uiteraard trots. "Wie had kunnen denken dat het drie keer achter elkaar gebeurt. Het is waanzinnig. Dit gaat onze droom ver te boven", zei Jos na afloop bij Viaplay. "Hoe het gebeurt, maak niet uit. Het gaat altijd anders bij Max. Het is natuurlijk minder spannend dan twee jaar geleden, toen het pas in de laatste race gebeurde. We wisten nu dat het eraan zat te komen."

Verrast

Red Bull-adviseur Helmut Marko was eveneens vol lof. "Ik ken hem tien jaar. Ik blijf verrast worden door hem en er komt geen einde aan. We gaan een klein feestje hebben in het hotel, maar we willen zondag de race winnen en zullen dan volop geconcentreerd zijn." Zondag is nog de hoofdrace van het raceweekend in Qatar.
Max Verstappen steekt drie vingers in de lucht na zijn derde wereldtitel © Red Bull Content Pool

Magische momenten

De teambaas van Red Bull, Christian Horner, noemde op de boordradio enkele namen van coureurs die ook drie wereldtitels veroverden in de Formule 1, zoals Niki Lauda, Ayrton Senna en Nelson Piquet. "Hij komt in een rijtje namen te staan met het beste van het beste", aldus Horner bij Viaplay, die alweer vooruit keek naar de resterende races van dit jaar. "Ik wil deze magische momenten door laten gaan." Maar een feestje zal er worden gevierd, zo verzekert hij: "We zullen wat non-alcoholische drankjes nuttigen, want er is een race zondag. Maar het is belangrijk om dit te vieren."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!