Pitlane: 'Niet zo makkelijk als het lijkt voor Verstappen'

L1's autosportprogramma Pitlane. © L1
"Een fenomenaal seizoen", zo omschrijft Xavier Maassen de zegetocht die Max Verstappen in 2023 aan de wereld demonstreerde. In een jaargang die nog niet ten einde is, is hij ruimschoots voor de eindstreep al zeker van de wereldtitel.
L1's autosportprogramma Pitlane blikt terug op de sprintrace op het circuit van Losail in Qatar, het decor voor het derde Formule 1-wereldkampioenschap van de Limburgse topcoureur.

Klus geklaard

Verstappen wist op voorhand dat een plek in de top zes zou volstaan om zijn wereldtitel definitief op te kunnen eisen. Toen teamgenoot Sergio Perez - de enige coureur die Verstappen op papier nog van de titel zou kunnen houden - crashte, wist Verstappen nog voor het eind van de sprintrace dat de klus geklaard was. Hij finishte zelf als tweede, achter sprintracewinnaar Oscar Piastri.

Niet eens in de buurt

"De titel is binnen, dat is het allerbelangrijkste", zegt Maassen. "Misschien zit het hem wel dwars dat Piastri zo goed was en dat hij de overwinning niet kon pakken, misschien is dat het enige smetje." Dat doet echter niets af aan het meer dan verdiende kampioenschap. "De rest van de teams kwam dit seizoen niet eens in de buurt", concludeert Maassen.

Dominantie

Hij is wel benieuwd of het McLaren-team Verstappen op termijn structureel het vuur aan de schenen kan gaan leggen. "Dat belooft wat voor de toekomst. Dominantie is altijd maar voor een bepaalde periode, de vraag is hoelang je dat kunt vasthouden."

GP's

Zondag wordt in Qatar ook nog de reguliere grand prix verreden. Die begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en is rechtstreeks te volgen via het liveblog op 1Limburg. Pitlane blikt op 19 oktober vooruit op het volgende raceweekend: de GP van de Verenigde Staten in Austin, Texas.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!