Max Verstappen start sprintrace in Qatar op derde positie

Verstappen op het asfalt in Losail. © Orange Pictures
Max Verstappen begint in Qatar bepaald niet in de best mogelijke uitgangspositie aan de sprintrace waarin hij zijn derde wereldtitel kan pakken.
De Red Bull-coureur werd zaterdagmiddag in de sprint shootout, de kwalificatiesessie voor de sprintrace, afgetroefd door de McLaren-rijders Oscar Piastri (eerste) en Lando Norris (tweede).

Baanlimiet

Het verliep voor Verstappen niet volgens plan. In het beslissende deel van de kwalificatie reed hij een razendsnelle rondetijd, maar die werd hem ontnomen door de wedstrijdleiding omdat Verstappen de baanlimieten had overschreden. Dat was sowieso een terugkerend fenomeen op het circuit van Losail, waar veel coureurs snelle rondes zagen verdampen omdat ze buiten de lijntjes kleurden.

Niet snel genoeg

Verstappen zette op dezelfde, en dus ietwat gesleten, banden aan voor nog een ultieme ronde. Hij begon rap, maar was niet snel genoeg. Teamgenoot Sergio Perez, de enige die Verstappen in theorie nog van de titel kan houden, was dat ook niet: hij werd slechts achtste.

Scenario's

Er zijn meerdere scenario's die Verstappen zaterdag de wereldtitel kunnen opleveren. Al met al is de kans zeer groot dat Verstappen het kampioenschap in de sprintrace opeist: wanneer hij in de top zes finisht, is dat altijd voldoende. Daarnaast is Verstappen ook al zeker van de eindzege wanneer teamgenoot Perez niet in de top drie finisht.

Live

De sprintrace begint zaterdag om 19:30 uur Nederlandse tijd en rechtstreeks te volgen via het liveblog op 1Limburg. Hetzelfde geldt zondag vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd voor de sprintrace.
Bekijk de voorbeschouwing op de Grand Prix van Qatar in L1's autosportprogramma Pitlane:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!