Opluchting bij MVV: 'Eindelijk valt het een keer goed'

Vreugde bij MVV na overwinning © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
Na vijf nederlagen op rij wist MVV weer een keer te winnen. Maar makkelijk ging het niet tegen Jong PSV. "We hebben het onszelf weer onnodig moeilijk gemaakt."
De opluchting na afloop van de 3-2 overwinning was voelbaar in de Maastrichtse kleedkamer. Vanwege de eerste overwinning in zes wedstrijden, maar ook vanwege de manier waarop: via een last-minute ontsnapping in Eindhoven.

Primeur

Matchwinnaar werd uiteindelijk invaller Dailon Livramento "We zijn er altijd in blijven geloven. Toen de 2-2 viel, wisten we dat we nog één kans nodig hadden. En dat is gelukt. Het was bovendien de eerste keer dat ik de winnende treffer maak, dat maakt het extra speciaal."

Ontsnapping

Ook coach Maurice Verberne haalde opgelucht adem. "We zijn uiteindelijk door het oog van de naald gekropen. Zeker omdat we pas in blessuretijd gelijk maakten én de winnende scoorden. Hier kunnen we mee verder. Dat we de afgelopen weken soms aardig speelden maar niet wonnen, daar heb je niks aan. Nu koppelen we het wél weer aan een zege en dus een goed gevoel."

Corners

Waar de trainer niet over de spreken is, zijn de standaardsituaties. Net als tegen De Graafschap en ADO Den Haag werd de MVV-defensie geklopt bij hoekschoppen. "Dit kan niet blijven duren. We hebben de lengte, maar toch gebeurt het. Daar moeten we dus aan blijven werken."

Hekkensluiter

De Maastrichtenaren stijgen door de overwinning van plek 17 naar 16. Volgende week zaterdag wacht een bezoek aan de hekkensluiter Telstar. Maandag aanstaande is trainer Maurice Verberne te gast bij de voetbaltalkshow Tafel Voetbal. Die uitzending begint om 19:00 uur op L1 TV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!