Mark Flekken in definitieve selectie Oranje

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Mark Flekken is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatieduels.
Oranje speelt op 13 oktober thuis tegen Frankrijk en op 16 oktober uit tegen Griekenland.
Concurrentie
De doelman uit Bocholtz, die in de laatste twee interlands de keeper was, heeft voor een plek onder de lat dit keer concurrentie van Bart Verbruggen die speelt bij Brighton en debutant Nick Olij van Sparta.

Discussie

Na een goed optreden in het thuisduel met Griekenland, maakte Flekken een paar dagen later, uit tegen Ierland, een onzekere indruk. Beide wedstrijden werden gewonnen, waardoor deelname aan het EK voetbal in zicht blijft. Maar de keepersdiscussie heeft de 30-jarige keeper van Brentford FC niet kunnen wegspelen.

Positie

Bondscoach Ronald Koeman gaf na het laatste duel in Dublin aan zich niet direct te willen uitlaten over de positie van de doelman. Dat zal hij komende maandag ongetwijfeld wel doen, als het Nederlands elftal in Zeist verzameld voor opnieuw twee belangrijke interlands op weg naar het eindtoernooi volgend jaar in Duitsland.

Jong Oranje

Ruben van Bommel meldt zich maandag óók in Zeist. De aanvaller uit Meerssen is door bondscoach Michael Reiziger geselecteerd voor Jong Oranje. Dat elftal probeert zich ook te kwalificeren voor het EK, maar dan voor spelers tot 21 jaar. Van Bommel, uitkomend voor AZ, debuteerde afgelopen maand in dat team.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!