Eerste personele tegenslag voor Roda in aanloop naar Jong AZ

Brian Koglin en Matisse Didden. © Orange Pictures
Keuken Kampioen Divisie-koploper en periodekampioen Roda JC Kerkrade gaat logischerwijs als favoriet de thuiswedstrijd tegen Jong AZ in, maar kreeg deze week wel een tegenvaller te verwerken.
Centrale verdediger Matisse Didden, een van de absolute sterkhouders van het team, is geblesseerd geraakt en ontbreekt vrijdagavond (20:00 uur) in de wedstrijd tegen de Alkmaarse beloften.

Primeur

Wat de boomlange Belg mankeert, wil coach Bas Sibum evenals de ernst van de blessure niet onthullen. Duidelijk is dat Didden in het begin van de week de kwetsuur opliep. Opvallend genoeg is het, in speelronde negen, pas voor het eerst dat Sibum een basisspeler vanwege een blessure niet kan opstellen.

Röseler

De oefenmeester windt er tegelijkertijd geen doekjes om wie de vervanger van Didden zal zijn: Nils Röseler, vorig seizoen nog aanvoerder van de Kerkradenaren, neemt zijn plaats in het hart van de verdediging in. Buiten Didden beschikt Sibum naar eigen zeggen over een fitte spelersgroep, al blijft het in het geval van de spitsen Metehan Güclü en Marvin Pourié zo dat zijn slechts een beperkt aantal minuten kunnen spelen.

Positief

Sibum verwacht een leuk duel met twee teams die beide goed voetbal willen laten zien. Roda kreeg in de afgelopen weken met meerdere teams te maken die vooral opportunistisch te werk gingen. Van Jong AZ verwacht Sibum iets anders. "Ze bouwen op, hebben een positieve spelopvatting en veel individuele kwaliteiten. Maar als collectief is het ook een heel goede ploeg."

Schild

Roda, dat als KKD-koploper vier punten 'los' is van de eerste achtervolgers ADO Den Haag en FC Emmen, ontvangt vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion het bronzen schild dat bij de winst van de eerste periode hoort. De wedstrijd tegen Jong AZ is de laatste wedstrijd van die periode, maar Roda was zondag al zeker van het prijsje toen VVV-Venlo van Helmond Sport verloor. De prijsuitreiking vindt vrijdagavond na afloop van de wedstrijd plaats.

Live

De wedstrijd Roda JC Kerkrade - Jong AZ begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!