Pitlane: Zó pakt Verstappen de titel in 'zielloos' Qatar

Pitlane over de Grand Prix van Qatar. © L1 / Orange Pictures
Dat Max Verstappen dit seizoen zijn derde Formule 1-wereldtitel gaat pakken, hangt al een tijd in de lucht. Het circuit van Lusail in Qatar zal dit weekend zéér waarschijnlijk het decor voor het binnenhalen van het kampioenschap vormen.
Pitlane blikt vooruit op het intense raceweekend in de golfstaat: intens vanwege de perspectieven voor Verstappen, de weersverwachting én het feit dat er op zaterdag ook een sprintrace gereden wordt.

Zaterdagkampioen

In deze aflevering van Pitlane is er aandacht voor de gevolgen van de sprint-opzet in Qatar en wat Verstappen moet doen om zaterdag al met de prijs aan de haal te gaan. Als dat dan lukt, is hij de eerste 'zaterdagkampioen' na veertig jaar. Het was ook zijn schoonvader Nelson Piquet die tijdens de Grote Prijs van Zuid-Afrika in 1983 op een zaterdag zijn tweede wereldtitel veroverde.
Vier andere coureurs hebben eveneens de titel op een zaterdag gewonnen: Juan Manuel Fangio (1955), Jack Brabham (1959), Graham Hill (1962) en Keke Rosberg (1982).

Live

De sprintrace in Qatar begint zaterdag om 19:30 uur Nederlandse tijd, de grand prix op zondag om 19:00 uur Nederlandse tijd. Beide races zijn rechtstreeks te volgen via een liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een grand prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!