Stan Henderikx tekent eerste profcontract bij VVV

Stan Henderikx (rechts) met interim Technisch Manager Marc van Hintum © VVV-Venlo
Verdediger Stan Henderikx heeft zijn eerste profcontract bij VVV-Venlo getekend.
De 20-jarige Henderikx is voor één seizoen verbonden aan de Koelclub.

Debuut

Henderikx is sinds het seizoen 2015-2016 actief in de jeugdopleiding van VVV. Vanaf het seizoen 2021-2022 traint hij mee bij het eerste elftal. Dat resulteerde afgelopen mei in zijn debuut in het betaald voetbal in de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht. Dit seizoen mocht de centrale verdediger uit Asten al twee keer in actie komen als invaller.

Thuis

Henderikx is erg blij met zijn eerste profcontract: “Ik heb er al jaren hard voor gewerkt om dit te bereiken en ben heel erg trots dat ik nu mijn eerste contract kan tekenen bij VVV, dat echt als thuis voelt voor mij. De volgende stap is om veel minuten te gaan maken in het eerste elftal en er te staan als de trainer me nodig heeft", zegt hij op de clubwebsite.

Beloning

Volgens Interim Technisch Manager Marc van Hintum heeft Henderikx zijn contract zelf afgedwongen. “Stan is een jongen uit de eigen jeugdopleiding die al meerdere seizoenen meetraint met het eerste elftal. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een volwaardig selectiespeler van VVV en daar is dit contract een mooie beloning voor”, aldus Van Hintum.

Jong Ajax

Vrijdag speelt VVV, dat op de vijfde plek staat in de Keuken Kampioen Divisie, een uitwedstrijd bij Jong Ajax. Het duel is vanaf 20:00 uur te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!