Handbalster Sharon Grummel ziet hard werken beloond worden

Sharon Grummel, speelster van Cabooter HC Groot Venlo © Orange Pictures
Sharon Grummel van HC Groot Venlo ziet haar uitverkiezing voor de voorlopige WK-selectie als een beloning voor haar groei de laatste jaren. "Ik ben zo gegroeid als handbalster, het is heel erg mooi dat de bond dat ook ziet."
Grummel kwam als 17-jarige vanuit Emmen naar Cabooter HC Groot Venlo en is met haar 22 jaar inmiddels uitgegroeid tot een van de steunpilaren van het team.

Speelster van het jaar

De student bouwkunde werd afgelopen seizoen tweede in de Eredivisie en won de landelijke beker met haar team. Mede door deze prestaties werd ze in mei uitgeroepen tot speelster van het jaar. In de voorlopige WK-selectie zijn 35 speelsters opgenomen, daarvan moeten er nog 17 afvallen.

Realistisch

Het WK wordt van 29 november t/m 17 december gespeeld in Denemarken, Noorwegen en Zweden. Toch is Grummel realistisch over haar kansen. "Je weet het nooit natuurlijk maar ik heb wel drie goede rechter-opbouw-speelsters voor mij staan. We gaan het zien."
Het Nederlandse Handbal Verbond maakt uiterlijk 6 november de definitieve selectie bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!