Verstappen in verzengende hitte op titeljacht: 'Wordt zwaar'

Max Verstappen tijdens het raceweekend in Singapore. © Red Bull Content Pool
Een zesde plaats in de sprintrace van zaterdag in Qatar is voor Max Verstappen hoe dan ook genoeg om zichzelf van de wereldtitel in de Formule 1 te verzekeren. De Limburger verwacht desondanks een zwaar weekend.
Niet omdat Verstappen en Red Bull zich om het sportieve gedeelte druk hoeven te maken, maar omdat het bloedheet is in de golfstaat. Woensdag is het er 40 graden Celsius, terwijl zaterdag en zondag temperaturen van 38 graden Celsius worden verwacht.

Interessant

"Het is echt een leuk circuit om op te rijden, al wordt het een zwaar weekend voor ons allemaal omdat het daar zo heet is", zegt Verstappen over de omstandigheden in Losail. "De temperaturen zullen het zeker interessant maken." Het is na de Grand Prix van Qatar in 2021, toen Verstappen achter Lewis Hamilton tweede werd, pas de tweede keer dat de Formule 1 in dat land in actie komt.

Scenario's

Het wordt hoe dan ook een intens weekend voor de tweevoudig wereldkampioen, op en naast de baan. Op vrijdag wordt er gekwalificeerd, op zaterdag staat de sprintrace op het programma en op zondag volgt dan nog de reguliere grand prix. Maar de kans dat Verstappen zaterdag al wereldkampioen wordt, is enorm. Perez mag in de sprintrace nog vijf punten inlopen op Verstappen en zelfs dan is de Limburger verzekerd van de wereldtitel. Dat betekent dat P6 in de sprintrace voor Verstappen altijd volstaat. En mocht Perez in die sprintrace niet in de top drie finishen, dan is Verstappen eveneens kampioen.

Weekend om nooit te vergeten

Niet gek dus dat Verstappen in de aanloop naar het raceweekend overloopt van vertrouwen. "Het voelt goed om naar Qatar te gaan, wetende dat we het constructeurskampioenschap hebben veiliggesteld", zegt hij, wetende dat Red Bull in Japan al de eerste prijs pakte. "Het coureurskampioenschap kan ook al in de sprintrace op zaterdag gewonnen worden, dus dat is ons hoofddoel. Hopelijk wordt het een weekend om nooit te vergeten!"

Pitlane

L1's autosportprogramma Pitlane blikt donderdag vooruit op de Grand Prix van Qatar. De sprintrace is zaterdag vanaf 19:30 uur Nederlandse tijd rechtstreeks te volgen via het liveblog op 1Limburg. Hetzelfde geldt zondag om 19:00 uur voor de hoofdrace.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!