Verberne: 'Het was geen opzet, maar houd het gewoon simpel'

Romain Matthys verlaat het veld na zijn rode kaart. © PubliciteitsVisie
MVV-trainer Maurice Verberne is niet te spreken over de rode kaart die doelman Romain Matthys al in de twaalfde minuut van het duel tegen Eindhoven opliep.
Daardoor moest de Maastrichtse ploeg bijna 80 minuten met één man minder in het veld spelen. Het leidde uiteindelijk de vijfde nederlaag op rij in voor MVV.

Opnieuw

Verberne constateert dat het niet de eerste keer dit seizoen is dat zijn doelman met zijn acties de ploeg in problemen brengt. "Ik weet ook wel dat hij het niet met opzet doet. Tegen ADO Den Haag bracht hij zich ook al zelf in de problemen, maar toen kwam hij nog goed weg omdat het geen tegendoelpunt werd. Nu gaat hij een soort gelijke actie maken en leidt hij balverlies."

Geel voldoende

Bryhant Nieling, die voor het eerst in de basis stond, neemt het voor zijn weggestuurde doelman op: "Een gele kaart was ook genoeg geweest."

Vormcrisis

Vorig seizoen was Romain Matthys in het Maastrichtse doel een stabiele factor. De Belgische doelman lijkt in een vormcrisis te verkeren. "Hij zit al even in een andere fase dan vorig jaar. Alleen moet je dan niet zo moeilijk doen. Houd het gewoon simpel en word niet hoogmoedig. Ik vind dat je jezelf niet in de problemen moet brengen, dan hebben we ook de discussie over wel of geen rood niet."

Lichtpuntjes

Verberne zag na de vijfde nederlaag toch nog enkele lichtpuntjes. Dat was vooral te danken aan de spelers die hij tegen Eindhoven een basisplaats had gegund. In het centrum van de verdediging verving Bryant Nieling de geblesseerde Wout Coomans. In de voorhoede kreeg Rayan Buifrahi de voorkeur boven Tunahan Tasci en op de andere vleugel verving Mart Remans de jonge Belg Ferre Slegers. Leroy Labylle stond linksback.
"Ik denk dat we wel als team hebben gefunctioneerd. We hebben geprobeerd om te voetballen en te verdedigen. De jongens die in de basis stonden, hebben het vertrouwen niet geschaad", gaf Verberne de invallers een compliment.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!