Treurige triptiek MVV met nederlaag tegen FC Eindhoven

MVV-doelman Matthys pakte een vroege rode kaart tegen Eindhoven © PubliciteitVisie
MVV heeft maandagavond in De Geusselt het duel tegen FC Eindhoven verloren, 0-1. In de twaalfde minuut moest MVV met tien man verder na een rode kaart voor doelman Romain Matthys.
Het is het vijfde verlies op rij voor MVV. Tegen de nog ongeslagen Eindhovense ploeg speelde de Maastrichtse club binnen negen dagen de derde wedstrijd in eigen stadion. En hoewel de tegenstanders niet de minsten waren, is nul punten uit die reeks ellendig.

Rood Matthys

MVV-doelman Romain Matthys eist vaak de hoofdrol op in positieve zin. Dit seizoen is dat anders met als voorlopig dieptepunt de rode kaart die de Belgische doelman deze maandagavond in de twaalfde minuut pakte. En dus moesten de Maastrichtenaren al vroeg in de wedstrijd met tien man opboksen tegen de ploeg van de Limburgse trainer Willem Weijs.

Basis

MVV-trainer Maurice Verberne had zijn basisopstelling gewijzigd na de reeks van vier nederlagen. In het centrum van de verdediging verving Bryant Nieling de geblesseerde Wout Coomans. In de voorhoede kreeg Rayan Buifrahi de voorkeur boven Tunahan Tasci en op de andere vleugel verving Mart Remans de jonge Belg Ferre Slegers. Leroy Labylle nam de linksback positie in, Lars Schenk begon dus op de bank. Door de vroege rode kaart van doelman Matthys werd Buifrahi opgeofferd en nam keeper Thijs Lambrix de plek onder de lat in. De 22-jarige Belgische doelman maakte zijn competitiedebuut.

Ondertal

MVV kreeg ondanks 'een man minder' toch enkele mogelijkheden. Maar pogingen van onder meer Remans en Koen Kostons bleven zonder resultaat. De bezoekers konden voor rust nog niet van de situatie profiteren. Na bijna een uur spelen raakte Bryan Smeets via doelman Jorn Brondeel, de paal.

0-1

Bij FC Eindhoven was Sven Simons in de rust in de ploeg gekomen. De Weerter middenvelder stond aan de basis van de 0-1. Zijn schot werd gekeerd door Lambrix, waarna David Garden de bal in het doel werkte (69').
Verberne probeerde met Dailon Livramento voor Remans nieuw elan in zijn ploeg te brengen. Maar het team was leeg gestreden. Smeets, Zeegers en Kleinen werden gewisseld voor El Basri, Tasci en Kanou Sy. Het resultaat bleef onveranderd.

Eindhoven

MVV zakt naar de 17e plaats met zeven punten uit acht wedstrijden. De volgende tegenstander voor de Maastrichtse ploeg komt ook uit Eindhoven. MVV gaat vrijdag op bezoek bij Jong PSV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!