Zes Limburgse handballers in selectie voor Golden League

Kay Smits. © Orange Pictures
Bondscoach Staffan Olsson heeft zes Limburgse handballers opgenomen in zijn Nederlandse ploeg voor de Golden League.
Tim Claessens, Kaj Geenen, Jorn Smits, Kay Smits, Ivar Stavast en Luc Steins zijn opgenomen in de selectie van 18 spelers.

Samenwerking

De Golden League is een samenwerking die Nederland, Noorwegen en Denemarken zijn aangegaan. De nationale ploeg van Spanje is uitgenodigd om als vierde land op het toernooi te spelen. De landen spelen onderling oefenwedstrijden in het jaar dat er geen EK-kwalificatie wordt gespeeld.

Oefentoernooi

Nederland komt op donderdag 2 november voor het eerst in actie in de Golden League. Spanje is de tegenstander. Op zaterdag 4 november spelen ze tegen Noorwegen. Een dag later staat het laatste duel tegen Denemarken op het programma.

Tweede ronde

Dit seizoen wordt de Golden League gespeeld in Noorwegen en Denemarken. In januari wordt de tweede ronde gespeeld, dan is Denemarken het gastland. Zij hebben Egypte toegevoegd aan het toernooi. In Nederland vindt het toernooi dit seizoen niet plaats aangezien in maart het Olympisch kwalificatietoernooi op het programma staat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!