Roda JC strooit met bedankjes: 'Tot aan de materiaalman'

Roda JC-coach Bas Sibum. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade werd zondag periodekampioen, op een dag waarop de Koempelclub zelf niet in actie kwam maar concurrent VVV-Venlo kansloos verloor van Helmond Sport (0-4).
Dat was voor Roda genoeg om, met nog een speelronde in de periode te gaan, de mini-prijs op te eisen. En wie een prijs wint, mag daarna een bedankwoordje aan het publiek richten.

Groepsapp

Roda speelde vrijdag zelf met 0-0 gelijk bij De Graafschap en wist dat zondag in Venlo de beslissing zou kunnen vallen. De Roda-selectie, inclusief de eenmans-feestcommissie bestaande uit Niek Vossebelt, was zondag vrij en kon de wedstrijd ook niet via televisie volgen. Het was echter spitsuur in de groepsapp van de selectie, zo onthult middenvelder Wesley Spieringhs.

Felicitaties

Ook trainer Bas Sibum gaf, zij het gematigd, toe aan de feestvreugde. Hij heeft hogere doelen met Roda, en gaf de afgelopen weken stelselmatig aan geen seconde bezig te zijn met een periodetitel. Maar zondag en maandag feliciteerde hij zijn spelers en de rest van het clubpersoneel. De periodetitel levert Roda een play-off-ticket en 80.000 euro prijzengeld op. Daarmee heeft de club nu al haar prestatie van het belabberde vorige seizoen verbeterd.

Bronzen Schild

Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat Roda een periodetitel grijpt. Vrijdag, na afloop van de thuiswedstrijd tegen Jong AZ, nemen de spelers van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie het bijbehorend Bronzen Schild in ontvangst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!