Fortuna-trainer Buijs: 'Voetbal bestaat uit twee helften'

Danny Buijs © Orange Pictures
Danny Buijs, trainer van Fortuna Sittard, stak zijn teleurstelling na afloop van het met met 4-0 verloren duel tegen AZ niet onder stoelen of banken.
De Sittardse ploeg speelde in Alkmaar een prima eerste helft. In de tweede helft viel het door de trainer opgestelde tactische plan als een kaartenhuis in elkaar.

'Nooit gebeuren'

"Voetbal bestaat uit twee helften", liet Buijs in de catacomben van het AZ-stadion optekenen. "Na de 2-0 waren wij geen team meer. Hebben we niet meer alles met zijn allen gedaan. Daardoor was ook het geloof in een goed resultaat verdwenen. Daardoor braken wij als elftal en dat mag natuurlijk nooit gebeuren."

Mentale tik

Oguzhan Özyakup constateerde dat Fortuna Sittard vooral vlak voor rust een mentale tik kreeg te verwerken toen AZ in de blessuretijd de 1-0 kon storen. Dat was vooral pijnlijk omdat de Sittardse ploeg de eerste helft meerdere kansen niet wist te verzilveren.

FC Twente

Ondanks de nederlaag tegen AZ staat de Sittardse ploeg nog steeds in het linker rijtje van de Eredivisie. Fortuna heeft negen punten uit zeven gespeelde wedstrijden. Zondag 8 oktober ontvangt Fortuna in eigen stadion FC Twente.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!