Lions nieuwe koploper, Bevo komt tekort in Volendam

Jur Eussen schiet op het doel van Visé. © PubliciteitsVisie
De handballers van Lions hebben in de BENE-League de koppositie van Visé overgenomen.
In het uitduel tegen koploper Visé wist de Sittardse ploeg de wedstrijd in de tweede helft om te keren. Lions won uiteindelijk met 23-31.

Zwak begin

Na een matige eerste helft en een zwak begin van de tweede helft keek de ploeg van trainer Fred Michielsen tegen een achtstand van vier doelpunten aan (17-13). Met strijdlust werd de achterstand langzaam maar zeker weggewerkt.

Ruime overwinning

De gelijkmaker bij 19-19 zorgde er voor dat koploper Visé het spoor bijster raakte. De verdediging van de Belgische ploeg kreeg vooral geen grip op hoekspeler Rob Schmeits en opbouwer Jur Eussen. Vier Sittardse treffers op rij waren voldoende om uiteindelijke uit te lopen naar een ruime overwinning. Door de winst pakt Lions de koppositie over van Visé. Dinsdag wacht voor de nieuwe koploper al een weer het volgende duel, een uitwedstrijd tegen Volendam.

Bevo verliest

De handballers van Bevo HC zijn er niet in geslaagd om met punten uit Volendam terug te keren. De Noord-Limburgse formatie liep tegen een 35-29 nederlaag op. In de eerste helft kon de ploeg van trainer Hans van Dijk nog enigszins meedoen met de Noord-Hollanders. Na rust was dat voorbij en liep Volendam snel uit. In de slotfase leek het nog spannend te worden toen Destin van Dijk 29-27 scoorde. De voormalige Lions-spelers Evert Kooijman en Tim Roefs maakten met twee treffers snel een einde aan die illusie. Bevo HC bezet op de ranglijst de achtste plaats met vier punten uit acht duels.

Loting EHF-Cup

Voor de handbalsters van HC Groot Venlo is dinsdag een spannende dag. Dan wordt er op het hoofdkantoor van de EHF in Wenen geloot voor de derde ronde van de EHF-Cup. De ploeg van trainer Robin Gielen bereikte de volgende ronde door een gemakkelijke overwinning op Çair Skopje. In eigen hal werd er met 43-18 gewonnen. In Noord-Macedonië was het uitduel ook al ruim gewonnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!