Fortuna verliest met 4-0 van slim spelend AZ

Oguzhan Özyakup in duel met een speler van AZ. © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen AZ met 4-0 verloren. Eén goede speelhelft was niet genoeg om in Alkmaar enigszins een vuist te kunnen maken.
Uiteindelijk hielp de Sittardse ploeg een handje bij twee van de vier Alkmaarse treffers.

Kansen

Fortuna zette de tegenstander, zeker in de eerste helft, een groot gedeelte van de wedstrijd op de eigen helft vast. De kansen die daardoor ontstonden voor het doel van de Alkmaarse keeper werden echter niet benut. In de tweede helft had Fortuna niet veel meer in te brengen en kon AZ de wedstrijd gemakkelijk beslissen.

Blessuretijd

AZ bereikte in de eerste helft maar sporadisch het Sittardse strafschopgebied. Toch lukt het Jordy Clasie in de blessuretijd van de eerste helft een schot te lossen waarbij het doelman Pandur kansloos liet. Met een onverdiende achterstand mocht Fortuna gaan rusten.

Snelle tweede treffer

De tweede helft was nog met net bezig of weer lag de bal achter doelman Pandur. Topscoorder Vangelis Pavlidis was er als de kippen bij om een door de Sittardse verdediging verkeerd ingespeelde bal tegen de touwen te werken.

Ruben van Bommel

In de tweede helft mocht Ruben van Bommel bij AZ invallen. De voormalige speler van MVV wordt de laatst weken door AZ-trainer Pascal Janssen op de bank geplaatst. Met Van Bommel in het veld kreeg de verdediging van Fortuna meer werk. Een voorzet van Ruben van Bommel werd door de Fortuna-verdediger Siovas in eigen doel gewerkt.
De eindstand werd in de 88ste minuut uiteindelijk bepaald door Tiago Dantas. De volgende wedstrijd van Fortuna is op zondag 8 oktober. Dan komt FC Twente op bezoek in Sittard.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!