Harde botsing ontsiert winst HandbaL Venlo

Na behandeling werd Miftari met de ambulance naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. © Kim Langeslag (L1)
De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo hadden in de EHF Cup geen kind aan de ploeg uit Noord-Macedonië, Çair Skopje. In de tweede ronde van het Europese toernooi werd het in sporthal Egerbos 43-18. De wedstrijd werd een half uur stilgelegd na een harde botsing waarbij Skopje-speelster Hana Miftari een ernstige blessure aan haar gezicht opliep.
De botsing tussen drie speelsters Vlaswinkel, Dzamkic en Miftari gebeurde ver in de eerste helft. Na behandeling werd Miftari met de ambulance naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.

Wedstrijd

Onder leiding van trainer Robin Gielen begon de ploeg als een speer aan de wedstrijd. De Noord-Macedoniërs werden aan alle kanten overlopen. Na twintig minuten spelen stond het al 14-4 en met rust 22-9.

Tempo

Hoewel de trainer van Skopje nog een poging deed om het tij te keren met een time-out en tijdrekken was het HandbaL Venlo dat het hoge tempo volhield. De ploeg uit Skopje hield het vooral in de tweede helft wel voor gezien. HandbaL Venlo had de heenwedstrijd ook al ruim gewonnen met 25-39.

Loting

De derde ronde wordt gespeeld op 11 en 18 november. De loting is komende dinsdag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!