Roda JC hoopt op puntverlies VVV-Venlo

Brian Koglin en Matisse Didden bedanken meegereisde fans © Orange Pictures
De spelers van Roda JC Kerkrade zullen zondag met grote belangstelling de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Helmond Sport volgen. Als de Venlose ploeg niet wint is het feest in Kerkrade, want dan pakt het team van Bas Sibum de eerste periodetitel.
Het zou voor Roda de eerste prijs zijn sinds de degradatie in 2018. Roda liet vrijdagavond de eerste kans schieten uit op De Vijverberg tegen De Graafschap, het bleef 0-0. Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, was het een intens duel met bijna 12-duizend toeschouwers en kreeg Roda goede kansen op de overwinning.

Bescheiden feestje

Roda-speler Ould Chick, die kon leven met een gelijkspel in Doetinchem, zou het niet erg vinden als Roda zondag de periodetitel wint. "Ik hoop dat VVV-Venlo zondag punten laat liggen. Dan kunnen wij een klein feestje vieren."

Nieuwe kans

Mocht Roda de periodetitel pakken, dan is de belangrijkste doelstelling al behaald. Die titel geeft namelijk recht op deelname aan de play-offs om promotie aan het einde van het seizoen. Mocht VVV-Venlo wel winnen dan heeft Roda volgende week tegen Jong AZ een nieuwe kans en daar hoopt verdediger Boyd Reith stiekem op.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!