Kevin Hofland nieuwe trainer SV Meerssen

Kevin Hofland © Orange Pictures
Kevin Hofland is per direct de nieuwe trainer van SV Meerssen. De club die uitkomt in de Derde Divisie was al enige tijd op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.
"Voor mij is dit een kans om weer te gaan doen wat ik erg leuk vind en dat is op het veld staan," zo laat de 44-jarige Hofland aan L1 weten. "Bovendien is het een mooie club op een goed niveau. Ik ben blij dat ik daar aan de slag kan." Hofland tekent tot het einde van dit seizoen en zal worden geassisteerd door Robert Smeets.

Interesse

Er waren voor Hofland ook opties om terug te keren in het betaalde voetbal, maar die gingen op uiteenlopende redenen niet door. Mocht de mogelijkheid zich in de toekomst alsnog voordoen, dan kan de trainer nog steeds de stap maken: "Mijn ambities liggen nog steeds in het profvoetbal, dat heb ik met Meerssen ook zo afgesproken," aldus Hofland.

Opvolger

Hij wordt de opvolger van Danny Volkers die fulltime in dienst treedt bij Roda JC waar hij al een tijd als hoofd van de jeugdopleiding aan de slag is. Voor Volkers was de combinatie met de amateurs van Meerssen niet meer mogelijk.

Hoofdcoach

Voor Kevin Hofland wordt het een rentree in de voetballerij nadat hij vorig seizoen werd ontslagen als trainer bij Willem II. In Tilburg stond hij 26 wedstrijden als eindverantwoordelijke voor de groep, tussen maart en december 2022. Daarvoor was de voormalige verdediger assistent-trainer van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg.

Jeugdliefde

In februari 2018 begon hij zijn trainersloopbaan bij zijn jeugdliefde Fortuna Sittard, waarmee hij ook promoveerde naar de Eredivisie. Op 11 november 2020 gingen Fortuna en Hofland uit elkaar en werd de trainer uit Brunssum op straat gezet vanwege tegenvallende prestaties.

Hekkensluiter

SV Meerssen staat op dit moment laatste in de Derde Divisie, met twee punten uit zes duels. Zondag speelt de hekkensluiter thuis tegen Blauw Geel. Hofland zit dan nog niet op de bank. Volgende week dinsdag leidt hij zijn eerste training op sportpark Marsana.

Tafel Voetbal

Kevin Hofland is aanstaande maandag één van de gasten in het L1 programma Tafel Voetbal. De voetbaltalkshow begint om 19:00 uur op L1 TV.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!