Edwin Linssen stopt als assistent-trainer van Roda JC

Edwin Linssen (rechts) op het trainingsveld bij Roda JC (archief) © Orange Pictures
Edwin Linssen stopt per direct met het assistent-trainerschap bij Roda JC. Hij gaat bij de Kerkradenaren het onder 21-team coachen.
Linssen gaat zijn functie als hoofdtrainer bij de beloften combineren het volgen van de opleiding Coach Betaald Voetbal, het hoogste trainersdiploma.

Brugfunctie

Linssen was sinds januari 2022 assistent bij het eerste elftal van Roda JC. Hij werkte achtereenvolgens met Jurgen Streppel, Edwin de Graaf en Bas Sibum als hoofdtrainers. Rob Servais, manager voetbalzaken bij Roda JC, wil door de aanstelling van Linssen graag een brugfunctie creëren tussen de O21 en het eerste elftal. "Enerzijds om de afstand tussen beide teams te verkleinen, anderzijds om de spelers van de selectie die met de O21 gaan spelen zo goed mogelijk te begeleiden. Ik ben blij dat Edwin deze rol op zich gaat nemen", aldus Servais.
Bij het onder 21-team worden Fatih Sonkaya en Marco van Hoogdalem zijn assistenten. Zij waren al betrokken bij het beloftenelftal.

Jong PSV

Voor zijn opleiding als coach betaald voetbal moet Linssen ook stage lopen bij een team dat uitkomt in het betaald voetbal. Dat gaat de oud-speler uit Neeritter doen bij Jong PSV, de ploeg van Wil Boessen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!