Verstappen na overmacht in Japan: 'Ongelofelijk weekend'

Max Verstappen viert de constructeurstitel met de monteurs © Red Bull Content Pool
Het eerste feest bij Red Bull Racing kan worden gevierd: door de zege van Max Verstappen in de Grand Prix van Japan pakte de Oostenrijkse renstal de constructeurstitel. "Heel blij dat het hier gelukt is", zei Verstappen na afloop over de tweede constructeurstitel op rij.
Zelf kan Verstappen over twee weken zijn derde wereldtitel op rij pakken.

Honda

"Het is een belangrijk doel aan het begin van jaar geweest, dus heel blij dat het hier gelukt is", zegt Verstappen over de constructeurstitel tegen Viaplay. "We hebben tot nu toe een ongelofelijk seizoen gehad. Om zo vroeg de titel te winnen, is heel bijzonder. Ik ben heel blij om in Japan te winnen vanwege de connectie met Honda." Honda is namelijk de motorleverancier van Red Bull Racing. Verstappen, die zei trots te zijn op iedereen van het team, verwacht dat er nog wel een feestje gaat worden gevierd. "Een klein feestje, want het gaat allemaal weer door."

Start

Over zijn eigen race was de Limburger tevreden. "De start zat dichtbij elkaar, maar daarna liepen we elke ronde uit en liep het heel goed." Achter Verstappen gebeurde een hoop meer met onder andere een safety car, virtuele safety car en diverse uitvallers. "Daar was het wat drukker", analyseerde de Red Bull-coureur op zijn eigen nuchtere wijze.
Max Verstappen viert de overwinning in Japan © Red Bull Content Pool

Derde wereldtitel

Over twee weken kan Verstappen in Qatar zijn derde wereldtitel pakken. Als de Limburger in de sprintrace bij de eerste zes eindigt, is de wereldtitel binnen. Daar sprak Verstappen al over met zijn monteurs na afloop van de race. De monteurs hadden wel een kanttekening bij een wereldtitel in de sprintrace op zaterdag: ze kunnen dan geen uitgebreid feestje vieren omdat er nog een hoofdrace wacht op zondag. Verstappen ziet het probleem niet: "Je kan op zaterdag toch ook drinken, werken op zondag en daarna weer vieren."

Alcohol

Adviseur Helmut Marko had bij Viaplay ook nog een humoristische kanttekening over een wereldtitel in Qatar, namelijk dat de alcohol daar erg duur is. "Ik denk dat dat de laatste zorg is van Red Bull", zegt Verstappen daarover met een brede glimlach.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!