Handbal Groot Venlo ruim langs Skopje in EHF Cup

Sharon Grummel namens Handbal Venlo © Orange Pictures
De handbalsters van Cabooter Groot Venlo hebben het eerste duel in de EHF Cup overtuigend gewonnen van CAIR Skopje. In Noord-Macedonië werd het 26-39
Het was de heenwedstrijd in de tweede ronde van de Europa Cup voor vrouwen.

Succescoach

Het was de eerste Europese wedstrijd van het seizoen, bereikt dankzij het winnen van de nationale beker in de vorige handbaljaargang. De ploeg van succescoach Robin Gielen maakte het verschil al in de eerste helft. Binnen mum van tijd deelden de Venlonaren de lakens uit en waren de verschillen groot. Dat resulteerde in een 10-19 ruststand.

Historie

Skopje reikte vorig seizoen tot de derde ronde in het Europese toernooi. Toen was Maccabi Arazim uit Israel te sterk. De Venlonaren kwamen toen niet verder dan ronde twee van datzelfde toernooi. Zij kwamen toen, over twee wedstrijden net te kort tegen JKS Jaroslaw uit Polen.

Overtuiging

In de tweede helft trok Venlo de wedstrijd verder naar zich toe. Het verschil werd niet kleiner dan vijf punten. Daardoor kwam een ruime overwinning nooit in gevaar. In het laatste kwartier van de wedstrijd liepen de Venlonaren soepel weer verder weg. Dat resulteerde uiteindelijk in een eindstand met 13 punten verschil: 26-39.

Riant

En dat levert Handbal Groot Venlo een riante uitgangspositie op voor de return. Die staat volgende week zaterdag op de agenda in Venlo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!