Volleybalsters verliezen van Servië richting Spelen

Nederland verliest van Servië © ANP
De Nederlandse volleybalvrouwen, met Britt Bongaerts uit Roermond, hebben op het Olympisch kwalificatietoernooi in drie sets verloren van Servië.
Na de knappe zege vrijdag op China was Oranje zaterdag niet opgewassen tegen de regerend wereldkampioen. De setstanden waren 25-19, 25-16, 25-20.

Fouten

De ploeg van bondscoach Felix Koslowski maakte vrijdag indruk door tegen het gastland een achterstand van 0-2 in sets om te buigen naar een 3-2 overwinning. Maar tegen de Servische vrouwen lukte het Oranje niet om zich weer op te richten. Nederland werd vaak afgetroefd door het sterke blok van Servië en maakte veel fouten. Bovendien waren de keiharde klappen van Tijana Boskovic en Sara Lozo lastig af te stoppen.

Veerkracht

In de eerste set kwam Oranje goed terug van een snelle achterstand, maar Servië maakte in de slotfase toch het verschil. In de tweede set namen de Oost-Europese vrouwen al snel afstand en gaven ze die marge niet meer uit handen. Koslowski probeerde nog wel wat te forceren door wissels in zijn team door te voeren, maar Nederland kwam niet onder de Servische druk uit. In de derde set pakte Oranje een 3-0 voorsprong, maar Servië kwam terug. Bij een stand van 11-11 wist Servië toch weer een gaatje te slaan en maakte het met 25-20 af.

Ontknoping

Om zich in Ningbo voor de Spelen te plaatsen moet Nederland zondag van de Dominicaanse Republiek winnen en is het afhankelijk van de andere resultaten van China en de Dominicaanse Republiek. De beste twee in de poule van acht landen plaatsen zich voor de Spelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!